Plajele din Italia, patrulate de câini salvamari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În situaţii-limită, patrupezii pot sări din elicopter pentru a salva turiştii de la înec. Plajele italiene, de la Veneţia până în Sardinia, sunt patrulate în acest an pentru prima

În situaţii-limită, patrupezii pot sări din elicopter pentru a salva turiştii de la înec.

Plajele italiene, de la Veneţia până în Sardinia, sunt patrulate în acest an pentru prima dată de câini salvamari, care lucrează în echipele voluntarilor de la serviciul de protecţie civilă.

Patrupezii, majoritatea din rasa Terra Nova, dar şi câţiva labradori, sunt absolvenţi, cu acte în regulă, ai Şcolii Italiene Canine de Salvamari, înfiinţată în 1988, de Ferrucio Pilenga, un pasionat de câini. "Absolvenţii" au deprins performanţe admirabile, ei putând sări din elicopter pentru a salva un om care se îneacă în mare. "Sunt singurii câini din lume care pot face acest lucru. Trebuie învăţaţi nu numai să sară, dar şi să nu se sperie de zgomot, de curentul puternic sau de valurile stârnite de elicopter", afirmă Pilenga.

El spune că patrupedele sunt de neînlocuit în situaţii în care oamenii nu fac faţă, cum ar fi în vecinătatea stâncilor periculoase, unde este dificil pentru o barcă să se apropie, deoarece ar fi sfărâmată de pietre. Câinele este trimis către victimă legat de o frânghie.

El înoată către persoana care este în pericol, purtând o geamandură, de care aceasta se poate agăţa, iar în acest fel au fost salvate multe vieţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite