Dacia va produce, în 2009, circa 300.000 de vehicule la uzina de la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacia va produce, în 2009, aproximativ 300.000 de vehicule la uzina de la Piteşti, a declarat ieri directorul general al Automobile Dacia şi director general al grupului Renault, Francois Fourmont, citat de NewsIn. Declaraţia a fost făcută la aniversarea a zece ani de la preluarea producătorului român de automobile de către Grupul Renault.

"Pentru anul în curs estimăm că vom produce aproximativ 300.000 de vehicule Dacia, însă nu avem în plan realizarea unui model cu volanul pe partea dreaptă", a declarat Fourmont.

Acesta a precizat că autorităţile române au făcut tot posibilul pentru a obţine împrumutul de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), prin transmiterea scrisorii de garanţie. În plus, Fourmont a spus că Dacia poartă în prezent discuţii cu membrii consiliului de administraţie al BEI, pentru a stabili datele împrumutului.

În 2008, Dacia a produs 242.385 de vehicule, dintre care 172.886 au mers la export.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Dacia şi membru în consiliul director al Renault, Jacques Chauvet, a declarat, ieri seară, că în  Europa de Vest vânzările de maşini scad cu două cifre, în timp ce pentru Dacia acestea cresc cu două cifre.

Chauvet a menţionat că există posibilitatea ca gama Dacia să se mărească, pe viitor, fie cu un model de clasă mică, fie cu un monovolum şi o berlină de clasă medie superioară, fără a confirma că sunt deja existente planuri pentru acestea.

Potrivit preşedintele Consiliului de Administraţie al Dacia, până la următoarea aniversare, cea de 11 ani, va fi prezent pe piaţă noul Logan cu motor de 1,6 litri şi 133 de cai putere, precum şi un model SUV. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite