Piscină pentru Putin la sediul guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte rus nu are de gând să renunţe la pasiunea sa pentru sport când îşi va muta biroul de la Kremlin la sediul guvernului moscovit. La Casa Albă din Moscova, fostul sediu al

Fostul preşedinte rus nu are de gând să renunţe la pasiunea sa pentru sport când îşi va muta biroul de la Kremlin la sediul guvernului moscovit.

La Casa Albă din Moscova, fostul sediu al sovietului suprem, actualmente al executivului rus, sunt în curs de desfăşurare lucrări de construcţie pentru o sală de gimnastică şi o piscină. Principalul beneficiar al acestora va fi viitorul premier Vladimir Putin, relatează agenţia ANSA, care comentează că, în acest mod, fostul "ţar" de la Kremlin îşi anunţă intenţia de a rămâne pe termen lung la cârma guvernului.

Despre dorinţa a a fi premier cu mână forte pe toată durata mandatului prezidenţial al lui Dmitri Medvedev, Putin a vorbit chiar la ultima sa conferinţă de presă anuală, ţinută la mijlocul lui februarie. După cum a relatat presa la vremea respectivă, el "a aterizat" la conferinţă direct din sala de gimnastică.

De altfel, "ţarul" nu şi-a ascuns niciodată pasiunea pentru sport, el prezentând imaginea unui preşedinte atletic într-o formă fizică excelentă, spre deosebire de predecesorul său, Boris Elţîn, rămas în posteritate cu o înfăţişare obeză şi deformată de alcool.

Putin face o figură aparte şi faţă de preşedinţii americani, îndrăgostiţi de jogging, preferând sporturi mult mai "macho", precum judo sau înotul. În vacanţe s-a dovedit a fi şi mare amator de schi ori călărit. Fostul lider de la Kremlin pare să aibă un adevărat cult al formei fizice, pe care şi-a întreţinut-o constant de-a lungul timpului. Anul trecut, cotidianul de largă circulaţie "Komsomolskaia Pravda" a tipărit chiar un ghid de body-building destinat celor care vor să aibă "un fizic ca al lui Vladimir Putin".

Medvedev e mai comod

Pasiunea pentru sport nu pare să-l fi contaminat încă pe Dmitri Medvedev, care, de voie, de nevoie, a pierdut câteva kilograme bune în timpul campaniei electorale. Putin a reuşit în schimb să îşi "transfere" pasiunea pentru sport de la Kremlin la Casa Albă.

Potrivit cotidianului "Nezavisimaia Gazeta", sala de gimnastică se va afla în apropierea birourilor viitorului premier, în timp ce piscina va fi construită în subsolul clădirii. Despre înot, Putin spune că este arma sa împotriva stresului, pe care o foloseşte în special în timpul crizelor politice internaţionale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite