Piraţii atacă şi pe Mediterana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Abordajul" a avut loc după ce mai mulţi ani nu au mai fost semnalate astfel de incidente în apele europene Iahtul de lux Tiara, ancorat la câţiva kilometri de Insula Corsica, a fost luat

"Abordajul" a avut loc după ce mai mulţi ani nu au mai fost semnalate astfel de incidente în apele europene

Iahtul de lux Tiara, ancorat la câţiva kilometri de Insula Corsica, a fost luat cu asalt de piraţi duminică noaptea. Atacatorii au furat bani, aur, ceasuri şi opere de artă.

După ce i-au jefuit pe cei nouă oaspeţi ai iahtului înregistrat în Insulele Cayman, piraţii s-au înapoiat pe ambarcaţiunea lor de mare viteză şi au fugit. Un purtător de cuvânt al pazei de coastă franceze a spus că nu s-a tras niciun foc de armă şi nicio persoană nu a fost rănită. Căpitanul vasului a alertat imediat forţele de ordine din Corsica, dar piraţii nu au putut fi găsiţi.

Iahtul a fost comandat de milionarul israelian Jonathan Lietersdorf în 2002 şi se spune că ambarcaţiunea de mari dimensiuni poate străbate Canalul Panama. Vasul are un interior foarte elegant, fiind dotat cu un cămin în care poate fi aprins focul în timpul croazierelor arctice. Este înzestrat totodată şi cu un heliport.

Piraţii au năvălit la bordul iahtului de lux înarmaţi cu arme albe şi cu puşti. Au ordonat căpitanului să golească seiful vasului, apoi au somat pasagerii - a căror identitate nu a fost dată publicităţii, spunându-se doar că plătiseră 130.000 de lire sterline pentru o croazieră de o săptămână - să le predea toţi banii şi obiectele de valoare pe care le aveau asupra lor.

Iaht închiriat de Jack Nicholson

După numai zece minute, bandiţii au plecat cu prada de peste 100.000 de lire sterline bani cash. Asociaţia Regală de Iahting (Royal Yachting Association) din Marea Britanie sfătuieşte echipajele şi pasagerii să nu încerce să lupte când se confruntă cu atacuri armate şi chiar să predea piraţilor toţi banii şi bunurile de valoare.

Iahtul Tiara a fost închiriat în trecut de creatorul de modă Georgio Armani şi de actorul american Jack Nicholson. Atacurile asupra iahturilor de lux sunt obişnuite pe coastele Somaliei şi ale Filipinelor, dar sunt rare în apele europene. Paza de coastă franceză spune că nu au mai existat astfel de atacuri de mai mulţi ani în Marea Mediterană .

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite