Piese chinezeşti contrafăcute folosite în avioanele de luptă americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr mare de piese electronice chinezeşti sunt folosite în echipamentele militare americane, arată un raport al unui Comitetului pentru Forţele Armate al Senatului SUA.

O anchetă ce a durat un an a descoperit 1.800 de cazuri de piese false în aeronavele americane. Peste 70% dintre acestea erau chinezeşti, potrivit raportului. Autorii documentului consideră că există puncte slabe în lanţul de aprovizionare al americanilor, dar că şi autorităţile chineze poartă vina de a nu reuşi să combată comerţul cu piese contrafăcute.

Nefuncţionarea corectă a uneia dintre aceste piese presupune riscuri privind siguranţa militarilor şi securitatea naţională a SUA şi conduce la costuri mari pentru Pentagon, arată documentul.

Militarii americani se bazează pe o varietate de „componente electronice mici, incredibil de sofisticate", aflate în sistemele de vizualizare pe timpul nopţii, în aparatura radio şi în dispozitivele GPS şi nefuncţionarea corectă a unei singure piese ar putea periclita securitatea soldatului, afirmă experţii.

Raportul a menţionat existenţa unor piese suspectate a fi contrafăcute în elicopterele de tip SH-60B folosite de Marină, în avioanele cargo C-130J şi C-27J şi în avioanele P-8A Poseidon ale Marinei.

După China, Marea Britanie şi Canada sunt locurile de unde provin alte piesele contrafăcute din aeronavele armatei SUA.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite