Piaţa Roşie din Moscova a fost închisă pentru a împiedica un miting al opoziţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile ruse au închis în întregime duminică Piaţa Roşie din Moscova, arestând 55 de militanţi ai opoziţiei care intenţionau să se reunească acolo în număr mare, arborând simbolul alb al mişcării de contestare a puterii ruse, relatează AFP.

Căile de acces în piaţă erau blocate de forţele de poliţie, potrivit unui jurnalist AFP, care a fost martor la arestarea a zece persoane ce arborau panglici albe la intrarea în piaţă, unde zeci de alţi militanţi scandau "Rusia fără Putin".

Poliţia din Moscova a menţionat arestarea a 55 de persoane "pentru tentativă de manifestaţie neautorizată", potrivit agenţiei Itar-Tass.

Piaţa Roşie

"Piaţa Roşie este închisă", a informat poliţia din Moscova, citată de agenţii, fără a preciza motivele acestei decizii. Poliţia a subliniat că acest tip decizie aparţine gărzii Kremlinului, sediul preşedinţiei ruse aflate în zona celebrei pieţe.

În ultimele zile au fost lansate apeluri pe Facebook pentru organizarea în piaţă a unui miting cu panglici albe, culoare devenită simbolul mişcării de contestare a puterii.

Apelul intitulat "Piaţa Albă" a înregistrat aproape 4.000 de mesaje de la persoane care intenţionau să participe.

Aproximativ 80 de persoane au fost arestate sâmbătă, inclusiv scriitorul Eduard Limonov, în cursul unor manifestaţii ale opoziţiei la Moscova şi Sankt Petersburg, care au fost dispersate de forţele de ordine.

Manifestaţia, care nu a fost autorizată, a fost organizată în mod simbolic, aşa cum opoziţia obişnuieşte să o facă în datele de 31, pentru a cere respectarea articolului 31 al Constituţiei, care garantează libertatea de întrunire.

Manifestanţii riscă, în Rusia, 15 zile de închisoare pentru refuzul de a se conforma.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite