Pescarii europeni au blocat porturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul mişcărilor de protest faţă de creşterea preţului motorinei, pescarii francezi au blocat ieri portul Le Havre (nord-vest), al doilea ca mărime după Marsilia. Circa 20 de

În timpul mişcărilor de protest faţă de creşterea preţului motorinei, pescarii francezi au blocat ieri portul Le Havre (nord-vest), al doilea ca mărime după Marsilia.

Circa 20 de vapoare de pescuit s-au postat în avanport, împiedicând accesul altor nave, în ciuda ordinelor de deblocare lansate de căpitănie.

La rândul lor, pescarii spanioli au manifestat la Madrid, în faţa Ministerului Agriculturii, la proteste participând peste 10.000 de persoane aparţinând Confederaţiei Spaniole a Pescuitului (Cepesca), care grupează 1.400 de întreprinderi mari şi mijlocii.

Pescarii au oferit trecătorilor un stoc de 20 de tone de peşte proaspăt, pentru a sensibiliza opinia publică faţă de criza actuală a sectorului, cea mai dură din ultimii 100 de ani. Potrivit Cepesca, greva "este totală", ea s-a extins deja pe tot litoralul spaniol.

Peşte proaspăt au oferit trecătorilor şi pescarii belgieni, în oraşul-port Zeebrugge, în timp ce peste 12.000 de pescari italieni, aparţinând principalei federaţii de profil, "Federcoopesca", au intrat la rândul lor în grevă, pe termen nelimitat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite