Pervez Musharraf, în faţa destituirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coaliţia de guvernământ de la Islamabad a anunţat că va demara procedurile de demitere a preşedintelui Pakistanului Executivul de la Islamabad, format din mai multe formaţiuni

Coaliţia de guvernământ de la Islamabad a anunţat că va demara procedurile de demitere a preşedintelui Pakistanului

Executivul de la Islamabad, format din mai multe formaţiuni politice în fruntea cărora se află partidul fostului premier asasinat, Benazir Bhutto, a decis să iniţieze procedurile de destituire din funcţie a preşedintelui Pervez Musharraf.

"Liderii coaliţiei consideră că a devenit necesar să demarăm procedurile de destituire împotriva generalului Musharraf", a declarat Asif Ali Zardari, liderul coaliţiei, la o conferinţă de presă la care a participat şi principalul său aliat, fostul premier Nawaz Sharif.

Decizia a avut drept principală cauză faptul că preşedintele pakistanez destituise mai mulţi judecători. Musharraf îşi va pierde funcţia dacă decizia va întruni peste 66% din voturile Legislativului. Preşedintele trebuie să ofere acum un răspuns în maximum trei zile.

Tot ieri, mai multe sute de pakistanezi au ieşit în principalele oraşe ale ţării pentru a-şi arăta susţinerea faţă de Guvern şi pentru a protesta faţă de Musharraf.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite