Percheziţii la domiciliul şi biroul lui Nicolas Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile franceze au efectuat percheziţii la domiciliul şi biroul fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, în cadrul anchetei privind scandalul Bettencourt, afirmă surse citate de AFP.

Procurorii francezi anchetează dacă fonduri provenind de la bogata moştenitoare a companiei cosmetice L'Oréal, Liliane Bettencourt, au fost utilizate de Nicolas Sarkozy în campania electorală din 2007.

Zece poliţişti îl însoţesc pe judecătorul de instrucţie Jean-Michel Gentil, care anchetează o eventuală finanţare politică ilegală a campaniei prezidenţiale a lui Sarkozy în 2007.

Fostul preşedinte se află de luni în Canada, a precizat avocatul său, Thierry Herzog.

Conform cotidianului „Le Monde", o percheziţie a avut loc şi la un cabinet de avocatură la care Nicolas Sarkozy este asociat.

În opinia avocatului Herzog, „aceste percheziţii, atât timp cât magistratului i-au fost trimise de 15 zile toate elementele necesare, se vor dovedi acţiuni inutile". Documentele respective, susţine avocatul, demonstrează „imposibilitatea absolută a pretinselor întâlniri secrete cu doamna Liliane Bettencourt", moştenitoarea imperiului L'Oréal, notează Agerpres.

Tot potrivit lui Herzog, el l-ar fi informat pe judecător că „toate deplasările şi locurile unde s-a aflat Nicolas Sarkozy pe parcursul anului 2007 s-au făcut sub controlul ofiţerilor de poliţie însărcinaţi să îi asigure securitatea".

Scandalul Bettencourt, plecat de la un diferend familial cu fiica miliardarei, a izbucnit odată cu publicarea înregistrărilor-pirat ale conversaţiilor purtate de Liliane Bettencourt cu anturajul său.

Miliardara, în vârstă de 89 de ani, deţinătoarea unei averi de circa 17 miliarde de euro, a treia ca mărime din Franţa, se află în centrul unei anchete judiciare legate mai ales de suspiciuni de finanţare politică ilegală, scandal care a dus la demisia ministrului muncii Eric Woerth, la sfârşitul lui 2010.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite