Pentagonul şi-a fixat 25 de obiective noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acestea trebuie duse la îndeplinire înainte de sfârşitul mandatului lui Bush Departamentul Apărării al SUA a stabilit care sunt cele mai importante probleme ce trebuie rezolvate până la

Acestea trebuie duse la îndeplinire înainte de sfârşitul mandatului lui Bush

Departamentul Apărării al SUA a stabilit care sunt cele mai importante probleme ce trebuie rezolvate până la sfârşitul mandatului actualului preşedinte. Primele opt de pe listă au legătură cu războiul declarat de SUA terorismului, printre care şi implementarea unui plan pe termen lung privind suspecţii de terorism.

Deşi Administraţia se confruntă cu polemici aprinse privind suspecţii de terorism, alimentate de situaţia prizonierilor de la Guantanamo, în document nu se oferă detalii legate de acest obiectiv. Actul, care a fost prezentat la 9 august, conţine o singură referire directă la Irak.

În schimb, mai multe observaţii reflectă punctele slabe ale efectivelor militare, aşa cum se prezintă după aproape şase ani de război în Irak şi Afganistan. Printre obiective figurează şi că serviciile de informaţii ale armatei trebuie să-şi îmbunătăţească rapid capacitatea de a depista "ţintele de mare valoare", termen folosit pentru desemnarea persoanelor suspectate de apartenenţă la Al-Qaida.

Armata trebuie să aibă în vedere extinderea "Forţelor pentru operaţiuni speciale", unităţilor sub acoperire care efectuează operaţiuni antiterorism. Documentul a fost redactat de subsecretarul apărării, Gordon England. El a spus că obiectivele trebuie îndeplinite sau trebuie să se înregistreze progrese semnificative până în decembrie 2008 - ultima lună a Administraţiei Bush.

Îndeplinirea acestor obiective până la sfârşitul anului viitor va fi "extrem de benefică" pentru următoarea administraţie, dar şi pentru forţele militare americane, a explicat England graba Pentagonului de a îndeplini obiectivele pe timpul mandatului Bush.

Potrivit unui oficial, secretarul apărării, Robert Gates, a cerut această listă în mai sau iunie, ordonând tuturor unităţilor din Pentagon şi armatei să prezinte obiective ce ar putea fi îndeplinite până la încheierea mandatului prezidenţial. Potrivit lui England, Bush a fost informat despre listă luna aceasta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite