Pentagonul laudă contribuţia României la operaţiunile din Libia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un discurs ţinut la Bruxelles, secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a lăudat contribuţia statelor europene la ofensiva internaţională împotriva regimului lui Muammar Gaddafi în Libia.

Şeful Pentagonului a amintit că Franţa şi Marea Britanie ,,au organizat o treime din totalul raidurilor aeriene, distrugând 40% din ţinte", a declarat Panetta, citat de „Financial Times".

Panetta a subliniat că ,,Danemarca, Norvegia şi Belgia împreună au distrus la fel de multe ţine ca Franţa", iar ,,România şi Bulgaria au trimis nave de război în Mediterana, participând astfel la embargoul armelor impus Libiei". România Fregata românească Regele Ferdinand a făcut parte din blocada ce a asigurat embargoul vânzărilor de armament către Libia. Fregata are la activ 16 de ani de serviciu în Marina Regală Britanică şi alţi 7 în Marina Română.

Cu Fregata Ferdinand la război

navele de luptă ale Armatei Române sunt pregătite pentru misiuni internaţionale

În cadrul misiunii executate în cadrul grupării navale a NATO care acţionează în operaţia „Unified Protector - 2011", fregata a parcurs peste 17.400 de mile marine şi a executat aproximativ 770 de misiuni specifice. La bordul ei s-au aflat 207 de militari.

Şeful Pentagonului a atras atenţia că Statele Unite se pregătesc pentru reduceri de 450 de miliarde de dolari ale bugetului apărării. El a avertizat şi că aliaţii europeni vor trebui să îşi asume responsabilităţi mai mari în cadrul NATO.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite