Pentagonul cheltuieşte 2,2 miliarde de dolari în zonele de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite vor cheltui peste două miliarde de dolari pentru a-şi dezvolta capacitatea aeriană de supraveghere, recunoaştere şi culegere de informaţii în Irak şi Afganistan, au anunţat

Statele Unite vor cheltui peste două miliarde de dolari pentru a-şi dezvolta capacitatea aeriană de supraveghere, recunoaştere şi culegere de informaţii în Irak şi Afganistan, au anunţat recent oficiali de la Pentagon.

Congresul american a acceptat deja ca 1,2 miliarde de dolari să fie alocaţi pentru sporirea rapidă a capacităţilor de spionaj în aceste două zone de război, a explicat purtătorul de cuvânt Bryan Whitman. Secretarul apărării, Robert Gates, a deblocat, la rândul său, un miliard de dolari suplimentari pentru ca fluxul noilor informaţii să poată fi exploatat şi analizat, a precizat Whitman.

Avioane bimotor şi drone suplimentare

Şeful Pentagonului răspunde astfel unei solicitări din ce în ce mai insistente din partea comandanţilor de pe teren, care au cerut la unison drone sau alte tipuri de avioane pentru a putea dispune de imagini video în timp real din câmpul de luptă.

Acestea facilitează depistarea sau urmărirea insurgenţilor atât ziua, cât şi noaptea. Prin achiziţionarea de avioane bimotor şi de drone suplimentare, Pentagonul doreşte ca patrulele aeriene de 24 de ore să sporească de la 12, câte sunt în prezent, la 44.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite