Pentagon: o femeie conduce echipa care îl vânează pe Bin Laden

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostă angajată a CIA, fost şef al Biroului antidrog al Pentagonului, Mary Beth Long, 40 de ani, a devenit recent şeful Biroului antiterorism din cadrul aceluiaşi Pentagon. Din această

Fostă angajată a CIA, fost şef al Biroului antidrog al Pentagonului, Mary Beth Long, 40 de ani, a devenit recent şeful Biroului antiterorism din cadrul aceluiaşi Pentagon.

Din această postură, ea coordonează echipa care îl urmăreşte pe teroristul numărul unu al planetei, Osama bin Laden, precum şi pe alţi membri importanţi ai reţelei Al-Qaida care acţionează în Irak şi în Afganistan.

"Am făcut instrucţie paramilitară"

În calitate de fost spion, Long a îndeplinit misiuni în Golful Persic, Orientul Mijlociu, Europa şi Africa. Ministrul american al apărării, Robert Gates, spune despre ea că este "o profesionistă desăvârşită" şi îi laudă calităţile care i-au permis să anihileze importante reţele de trafic de droguri din cele două Americi.

Rolul de coordonator al misiunilor pentru descoperirea şi capturarea lui Bin Laden i se pare destul de dificil. "Talibanii se reorganizează în Pakistan, unde Pentagonul nu poate opera fără acordul autorităţilor", explică ea. Long atribuie ascensiunea ei la Pentagon faptului că pe "câmpul de luptă" este mai dură decât mulţi colegi.

"Am făcut instrucţie paramilitară, iar comportamentul meu nu mai este feminin, sunt agresivă şi spun lucrurilor pe nume", a mărturisit recent. Fostul spion CIA păstrează în birou un veşmânt tradiţional afgan oferit de preşedintele Hamid Karzai şi o unealtă specifică folosită de un fost cultivator de opiu din Afganistan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite