Le Pen şi-a scos la vânzare maşina blindată pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Frontului Naţional francez, Jean-Marie Le Pen, se confruntă cu probleme financiare după rezultatele slabe de la legislativele din 2007. În aceste condiţii, liderul şi mentorul

Preşedintele Frontului Naţional francez, Jean-Marie Le Pen, se confruntă cu probleme financiare după rezultatele slabe de la legislativele din 2007. În aceste condiţii, liderul şi mentorul dreptei radicale franceze s-a văzut nevoit să lichideze activele partidului.

"Frontul Naţional nu este ruinat, fiindcă activele sale sunt superioare pasivului", a declarat Le Pen la postul de radio France Inter. "Dar este necesară lichidarea acestora, vânzarea bunurilor pe care le numim bijuteriile coroanei. Îmi vând chiar şi maşina blindată.

Totul este public. Vânzarea se face prin internet", a adăugat politicianul. Maşina blindată a liderului frontist a ajuns, miercuri dimineaţa, la 13.000 de euro pe eBay. Site-ul a retras anunţul, după-amiaza, deoarece organizatorii acestuia s-au temut că suma prea mare putea să fi fost licitată de un "amator de glume". Anunţul a fost postat din nou, iar ofertele au ajuns repede la 10.000 de euro.

Încă în negocieri pentru vânzarea sediului

"Maşina are 137.000 de kilometri la bord şi poate fi considerată obiect de colecţie. Este un Peugeot 605, model 1992, albastru metalizat, cu tapiţerie din piele. Automobilul a fost folosit zilnic de domnul Le Pen, inclusiv în ultima campanie prezidenţială", precizează site-ul eBay.

La începutul anului, Frontul Naţional francez a scos la vânzare "Pachebotul", sediul său de 5.000 de metri pătraţi situat în Saint-Cloud (Hauts-de-Seine). Partidul este "încă în negocieri pentru această vânzare", a mărturisit Jean-Marie Le Pen. Liderul frontist, care în iunie împlineşte 80 de ani, a mai spus că circa 20 de angajaţi permanenţi vor fi concediaţi.

"Nu ne putem permite să-i plătim, având în vedere diminuarea considerabilă a subvenţiilor, din cauza eşecului de la alegerile legislative", a adăugat el. Fiica sa, Marine Le Pen, vicepreşedinte al Frontului Naţional, a ţinut să sublinieze ieri că, în pofida dificultăţilor prin care trece, partidul nu are nevoie de un nou şef.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite