Pe Putin nu-l deranjează că este comparat cu Brejnev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a declarat că nu este nicio ruşine pentru premier să fie comparat cu Leonid Brejnev, simbolul „stagnării" URSS.

Numeroase publicaţii şi analişti ruşi au comparat hotărârea lui Putin de a se prezenta la alegerile prezidenţiale din martie 2012, după ce a deţinut deja două mandate la Kremlin, în perioada 2000-2008, şi s-a aflat timp de patru ani la conducerea Guvernului, cu o „brejnevizare" a sistemului politic rusesc.

„La Moscova auzim adesea întrebarea «oare, de ce revine (Putin?». De fapt, sunt destul de numeroşi cei care vorbesc despre o brejnevizare a lui Putin, dar sunt oameni care nu ştiu nimic despre Brejnev", a declarat purtătorul de cuvânt al premierului, Dmitri Peskov, pentru postul de televiziune Dojd.

„Ştiţi, Brejnev nu reprezintă o perioadă negativă în istoria ţării noastre. A fost un mare plus. El a pus fundamentele economiei noastre", a subliniat Peskov.

„A existat o primă perioadă Brejnev, în care a fost foarte eficient, muncind 20 de ore pe zi. A făcut enorm de multe lucruri pentru ţară. Iar Vladimir Putin se află, în prezent, într-o fază activă de muncă", a subliniat el.

„Ulterior, ultima perioadă a lui Brejnev a fost o perioadă îngrozitoare. Nimeni nu neagă faptul că stagnarea era rea", a continuat Peskov.
„Nu ştiu dacă Putin va şti să plece la momentul oportun, nu pot să vă spun aşa ceva. Dar Putin nu este Brejnev, chiar dacă Brejnev a fost un mare om politic", a adăugat el.

Leonid Brejnev a condus Uniunea Sovietică din 1964 şi până în 1982, considerată de ruşi o perioadă „de stagnare", urmată, nouă ani mai târziu, de dispariţia fostei URSS.

Dacă va fi ales din nou preşedinte în 2012, pentru un mandate de şase ani, Putin îl va egala pe fostul lider sovietic în ceea ce priveşte perioda cât a stat în fruntea Rusie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite