PayPal a blocat contul WikiLeaks în urma intervenţiei autorităţilor americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania PayPal a recunoscut, miercuri, că a decis blocarea contului WikiLeaks în urma unei intervenţii a Departamentului de Stat american.

Departamentul de Stat ne-a spus că sunt activităţi ilegale. A fost foarte direct. PayPal respectă reglementările din întreaga lume, pentru a asigura protecţia brandului, a subliniat, miercuri, vicepreşedintele companiei, Osama Bedier.

Site-ul a decis să blocheze contul WikiLeaks în data de 4 decembrie, după ce reprezentanţi ai guvernului american au avertizat PayPal că este angajată într-o activitate ilegală, relatează The Guardian.

PayPal este prima companie care afirmă că decizia de suspendare a colaborării cu WikiLeaks a fost rezultatul presiunilor exercitate de autorităţile americane. În ultimele zile, Visa, Amazon, banca elveţiană PostFinance şi alte companii au anunţat încetarea furnizării de servicii pentru WikiLeaks.

Astfel, mai multe companii au devenit ţinta unor atacuri informatice. Site-ul MasterCard a fost atacat miercuri, fiind parţial blocat de un grup de activişti online. Citiţi mai multe aici.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite