Patriarhul Greciei se operează în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preafericitul Christodulos, în vârstă de 68 de ani, va suferi o operaţie de transplant de ficat la Miami Şi patriarhul Bisericii Ortodoxe a Greciei are probleme de sănătate. Spre deosebire

Preafericitul Christodulos, în vârstă de 68 de ani, va suferi o operaţie de transplant de ficat la Miami

Şi patriarhul Bisericii Ortodoxe a Greciei are probleme de sănătate. Spre deosebire de Preafericitul Teoctist, care şi-a pus speranţele în medicii locali, Preafericitul Christodulos a ales un spital din SUA pentru intervenţia chirurgicală.

În timp ce presa din România încă mai dezbate subiectul legat de operaţia controversată a Patriarhului Teoctist, presa de la Atena a informat ieri că şi patriarhul grec este grav bolnav. Dacă Patriarhul României a ales să se opereze de prostată la un spital din Bucureşti, intervenţie care i-a cauzat decesul, Preafericitul Christodulos a ales un spital din Miami (SUA).

Christodulos, în vârstă de 68 de ani, are o tumoră la ficat şi urmează a fi supus unei operaţii de transplant, a declarat pentru presa elenă o sursă ecleziastică din Atena, informează AFP. "Am încredere că Domnul mă va ajuta" Personalitate foarte influentă în Grecia, unde Biserica Ortodoxă nu este separată de stat, Preafericitul Christodulos, considerat ca fiind de orientare conservatoare, a părăsit aeroportul militar Eleusis, de la marea periferie de vest a Atenei, la bordul unui aparat al guvernului grec.

Posturile de televiziune de la Atena au transmis în direct decolarea către SUA a înaltei feţe bisericeşti. Vineri, şeful Bisericii greceşti a fost vizitat acasă de premierul ţării, Costas Caramanlis, precum şi de şeful opoziţiei socialiste, Gheorghios Papandreou.

"Duc cu mine dragostea poporului şi îmi exprim încrederea că Domnul mă va ajuta", a declarat Preafericitul Christodulos într-o scurtă conferinţă de presă. Patriarhul este însoţit de trei medici, scrie AFP. Spitalizat la Atena de la începutul lunii iunie şi operat, iniţial, din cauza unor probleme la intestine, Preafericitul Christodulos a fost nevoit să rămână în spital mai multe zile.

Apariţia tumorii la ficat a făcut necesară deplasarea în SUA. Christodulos suferă, de asemenea, de ciroză şi diabet.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite