Paşapoarte italiene false pentru fotbalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Argentina opera o reţea vastă de falsificatori, care, cu complicitatea italienilor, transforma jucătorii extracomunitari în comunitari 15 persoane au fost arestate, în urma

În Argentina opera o reţea vastă de falsificatori, care, cu complicitatea italienilor, transforma jucătorii extracomunitari în comunitari

15 persoane au fost arestate, în urma acţiunilor de percheziţie ale poliţiei argentiniene. Operaţiunea riscă să arunce fotbalul european într-un imens scandal.

Autorităţile argentiniene au anihilat o reţea ce făcea trafic cu paşapoarte italiene false, vândute în special fotbaliştilor din America de Sud.

În cadrul anchetei, autorităţile au arestat cel puţin 15 persoane şi au realizat mai mult de 100 de percheziţii. Una dintre acestea a avut loc chiar la clubul de fotbal Lanus, din prima ligă argentiniană, iar alta la consulatul Italiei de la Pinamar (localitate aflată la 300 de kilometri sud de Buenos Aires).

Ancheta este considerată una dintre cele mai vaste din istoria Argentinei. Peste 600 de jandarmi au participat la această operaţiune, ce s-a desfăşurat în provinciile Buenos Aires, Chaco şi Santa Fe. Operaţiunea ilegală aducea anual milioane de dolari, susţin anchetatorii.

"Comunitari" cu paşaport fals

Numeroşi sportivi argentinieni profită de o ascendenţă italiană, de multe ori foarte "îndepărtată", pentru a obţine naţionalitatea peninsulară, ca să poată juca mai uşor în spaţiul european, devenind jucători "comunitari".

În Uniunea Europeană există reguli stricte cu privire la numărul de jucători extracomunitari ce pot fi pe teren în acelaşi timp. Întregul scandal a început în momentul în care consulul Italiei la Buenos Aires nu şi-a recunoscut propria semnătură pe unul dintre paşapoartele italiene ce i-au fost prezentate.

Autorităţile argentiniene susţin că un paşaport fals era vândut cu aproximativ 30.000 de dolari. Un alt element observat de investigatori este şi faptul că numeroşi fotbalişti argentinieni au avut un bunic într-un sătuc din sudul Italiei, Fagnano Castello.

Suspiciuni la CFR Cluj

Campioana României, CFR Cluj, are în lot nu mai puţin de opt jucători argentinieni: Fabbiani, Dubarbiere, Prette, Ruiz, Culio, Peralta, Pereira şi Casanave. "Dintre aceştia, doar doi au şi paşapoarte italiene: Peralta, care a jucat şi la Inter Milano, şi Dubarbiere. Nu sunt probleme din acest punct de vedere", a declarat Iuliu Mureşan, preşedintele clubului clujean. Atacantul Fabbiani a fost cumpărat chiar de la Lanus, unul dintre cluburile aflate sub anchetă. (Cătălin Anton)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite