Partidul lui Berlusconi, respins în Lazio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici trei săptămâni distanţă de alegerile regionale (28-29 martie), premierul italian Silvio Berlusconi se confruntă cu noi neplăceri electorale.

Tribunalul administrativ din regiunea Lazio (ce include şi oraşul Roma) a respins lista prezentată de partidul Poporul Libertăţii (PDL, aflat la guvernare), după o serie de probleme la înregistrarea candidaturilor. „Il Cavaliere" ameninţă că va aduce întreaga afacere în faţa
Curţii Supreme. De asemenea, avocaţii PDL au afirmat că aşteaptă motivarea deciziei tribunalului pentru a putea sesiza Consiliul de Stat.

Încurcăturile cu depunerea listelor PDL au început încă de săptămâna trecută, după ce Curtea de apel din Milano şi cea din Roma au respins lista electorală a preşedintelui regiunii Lombardia, Roberto Formigoni, şi a candidatului PDL pentru regiunea Lazio, Renata Polverini, invocând probleme de autentifiocare a semnăturilor de susţinere.

Tribunalul din Lombardia a anunţat însă, la sfârşitul săptămânii trecute, reintrarea în cursa electorală a listei „pentru Lombardia". Din cauza acestor „adevărate încurcături", după cum le-a calificat şi preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, Berlusconi şi-a manifestat nemulţumirea faţă de „amatorii şi idioţii" care-l înconjoară.

„Greşeli comice"

Nici presa nu l-a menajat, calificând confuzia depunerii listelor drept „greşeli comice". „Il Cavaliere", iritat de ideea unei campanii electorale bazate mai mult pe lupte juridice decât pe imaginea „guvernului capabil", ia în calcul varianta amânării alegerilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite