Partidul lui Merkel a pierdut alegerile regionale în Hessa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel (CDU) au pierdut ieri alegerile regionale din landul Hessa,potrivit sondajelor la ieşirea de la urne. În landul Saxonia Inferioară, CDU îşi

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel (CDU) au pierdut ieri alegerile regionale din landul Hessa,potrivit sondajelor la ieşirea de la urne.

În landul Saxonia Inferioară, CDU îşi menţine însă o majoritate confortabilă, împreună cu aliaţii săi liberali (FDP). Peste 10,5 milioane de germani s-au prezentat la urne pentru a desemna componenţa guvernelor şi parlamentelor din landurile Hessa şi Saxonia Inferioară.

Atenţia întregii Germanii a fost acaparată, în timpul campaniei electorale, de disputa aprinsă din Hessa, unde premierul creştin-democrat Roland Koch a avut un adversar redutabil, în persoana social-democratei Andrea Ypsilanti.

Deşi a intrat în cursă din postura de favorit, Roland Koch, aflat la putere din 1999, a pierdut mult în popularitate în urma unei campanii agresive, concentrată asupra criminalităţii juvenile şi extrădării imigranţilor condamnaţi pentru infracţiuni.

Strategia lui a fost criticată şi de social-democraţi, partenerii de coaliţie ai creştin-democraţilor. Înfrângerea în Hessa, un land cu 4,1 milioane de alegători, este primul eşec electoral semnificativ pentru CDU, de când cancelarul Angela Merkel a câştigat alegerile legislative, în 2005.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite