Autorităţile britanice au uitat să returneze familiilor victimelor organe provenind de la 44 de cadavre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organe provenind de la 44 de cadavre au fost depozitate, în mod secret, în laboratoare şi camere mortuare, unde au fost ţinute până la cincisprezece ani, din cauza unei probleme de comunicare între Serviciul britanic de Sănătate şi medicii legişti.

Acestea ar fi trebuit să fie returnate familiilor pentru înmormântare sau incinerare, dar din cauza comunicării deficitare, au fost lăsate pe rafturi, notează Daily Mail.

Poliţia britanică teritorială a mers la rudele îndoliate pentru a explica încurcătura şi a stabili returnarea organelor. Un purtător de cuvânt al poliţiei a recunoscut că a fost dureros.

Nu se ştie ce părţi ale corpului au fost ţinute în laboratoare, dar se crede că ar fi vorba despre mostre de ţesut sau chiar organe întregi.

"Numai un cerc restrâns de oameni pare să ştie despre acest scandal," a declarat o sursă pentru publicaţiile Midlands Birmingham Mail şi Birmingham Post.

"Se pare că a existat o problemă de comunicare între biroul medicului legist şi Serviciul Naţional de Sănătate", a adăugat aceeaşi sursă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite