VIDEO Parlamentul pakistanez condamnă raidul american în care a murit bin Laden şi ameninţă cu sancţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul pakistanez a ameninţat sâmbătă că va interzice accesul la o facilitate folosită de forţele NATO pentru a transporta trupe în Afganistan, pe fondul unei nemulţumiri tot mai accentuate.

Operaţiunea comandoului american care l-a ucis pe Osama bin Laden îi nemulţumeşte pe pakistanezi.

O rezoluţie adoptată într-o şedinţă comună a Parlamentului a condamnat acţiunea Statelor Unite şi a solicitat o anchetă independentă. În plus, Pakistanul a ordonat oprirea imediată a atacurilor cu drone de-a lungul regiunii sale de graniţă.

Dacă SUA nu vor pune capăt raidurilor şi atacurilor unilaterale cu drone, Pakistanul se va vedea nevoit "să ia în considerare măsurile necesare, inclusiv retragerea facilităţii de tranzit" folosite de Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) a NATO, se arată în rezoluţia adoptată de Parlament.

Americanii au pus la îndoială loialitatea aliaţilor pakistanezi

Pe de altă parte, congresmenii americani nu au înţeles cum se face că cel mai căutat terorist din lume a reuşit să locuiască la vedere, ani de zile, în Pakistan, chiar lângă academia militară de elită a ţării, fără a fi depistat.

Aceştia au pus sub semnul întrebării loialitatea aliaţilor pakistanezi în războiul împotriva terorismului.

Oficiali din serviciile de informaţii americane şi pakistaneze au declarat că nu există dovezi că vreun membru al armatei sau serviciilor secrete pakistaneze ştia unde se află Osama bin Laden sau că l-ar fi protejat în mod activ pe fostul lider al-Qaeda.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite