Parlamentul egiptean interzice candidatura oficialilor fostului regim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul egiptean a aprobat joi un amendament de lege care le interzice oficialilor din fostul regim al lui Hosni Mubarak să candideze la posturi cu responsabilitate ridicată, relatează AFP.

Legea, care trebuie aprobată de Consiliul suprem al forţelor armate, aflat la putere după înlăturarea lui Mubarak, ar putea împiedica mai mulţi foşti membri ai Guvernului acestuia, între care fostul şef al serviciilor de informaţii Omar Suleiman sau fostul ministru de Externe Amr Moussa, să se prezinte la alegerile prezidenţiale prevăzute pentru 23 şi 24 mai.

Amendamentul prevede "interdicţia ca orice preşedinte, vicepreşedinte, premier sau membru al conducerii Partidului Naţional Democrat (PND), în prezent dizolvat, să exercite drepturi politice timp de zece ani", au decis deputaţii în cadrul sesiunii parlamentare difuzate de televiziune, informează Mediafax.

Textul se aplică şi oficialilor din epoca lui Mubarak care au servit regimul în ultimii zece ani care au precedat înlăturarea sa de la putere în februarie 2011.
Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidenţiale se încheie duminică.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite