Părinţii micuţei Maddie, declaraţi oficial suspecţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul britanic de interne este mulţumit de modul în care poliţia portugheză desfăşoară investigaţiile Şoc în rândul opiniei publice din întreaga lume. Părinţii fetiţei

Ministrul britanic de interne este mulţumit de modul în care poliţia portugheză desfăşoară investigaţiile

Şoc în rândul opiniei publice din întreaga lume. Părinţii fetiţei Madeleine McCann (4 ani), dispărută în urmă cu şase luni în Portugalia, au fost declaraţi oficial suspecţi de moartea acesteia.

Ei au părăsit, ieri-dimineaţă, ţara în care s-a petrecut dispariţia misterioasă, la bordul unui avion cu destinaţia Anglia. Kate şi Gerry McCann au părăsit casa pe care au închiriat-o, în Praia da Luz, împreună cu copiii lor gemeni, în vârstă de doi ani.

Părinţii fetiţei britanice Madeleine McCann, care a dispărut la 3 mai a.c., au părăsit Portugalia. Gerry şi Kate McCann, ambii în vârstă de 39 de ani, spun că sunt hotărâţi ca ancheta pentru găsirea fiicei lor să nu fie întreruptă. Autorităţile portugheze cred că Maddie a fost ucisă de mamă, din greşeală, însă nu există o acuzaţie oficială la adresa cuplului McCann.

Gerry a fost declarat oficial suspect la circa 12 ore după ce soţia sa primise acelaşi statut, în urma unor interogatorii separate de peste 24 de ore. În timpul audierii mamei, care a durat 11 ore, investigatorii au susţinut că au fost descoperite urme de sânge aparţinând micuţei Madeleine în maşina închiriată de familie. Cei doi soţi McCann susţin, la rândul lor, că acest lucru este imposibil, deoarece ei au închiriat maşina abia la 25 de zile după ce fetiţa a dispărut.

Gerry şi Kate spun că poliţia îi intimidează

Părinţii fetiţei neagă vehement acuzaţiile. Ei spun că poliţia vrea să-i intimideze, pentru că nu investighează nimic şi caută o finalitate rapidă a cazului.

Autorităţile portugheze ar fi acuzat-o pe Kate că a ascuns trupul copilei, împreună cu soţul ei, pe care apoi l-ar fi mutat, folosind o maşină închiriată. Mama Madeleinei a declarat pentru "Sunday Mirror" că poliţia portugheză a făcut presiuni asupra ei pentru a mărturisi că şi-a ucis fiica din greşeală.

"Poliţia vrea ca eu să mint", a subliniat Kate McCann. Cu toate că a fost declarat suspect, cuplul McCann a părăsit Portugalia cu consimţământul poliţiei, dar ar putea fi rechemat pentru cercetări. Potrivit avocatului lor, cei doi soţi se bucură de o "libertate de mişcare totală", fiindcă nicio inculpare oficială nu a fost pronunţată împotriva lor.

"Nu am jucat niciun rol în dispariţia adorabilei Maddie"

La sosirea pe aeroportul EastMidlands din centrul Angliei, la ora 12.15 (ora locală), soţii McCann au fost întâmpinaţi de o mulţime de oameni şi de reporteri şi cameramani. De asemenea, au fost prezenţi şi numeroşi poliţişti.

Fiecare dintre cei doi soţi ţinea câte unul din gemeni în braţe. În timpul cât au lipsit din ţară, scrisori, cărţi poştale şi cadouri pentru micuţa Madeleine au fost puse în faţa uşii lor din localitatea Rothley. Gerry McCann a citit o declaraţie pentru presă.

"Nu am jucat niciun rol în dispariţia adorabilei noastre fiice, Madeleine", a spus el. Ministrul britanic de interne, Jacqui Smith, este mulţumit de modul în care poliţia portugheză desfăşoară investigaţiile.

Un caz care a cutremurat întreaga lume

La 3 mai a.c., soţii Gerry şi Kate McCann şi-au lăsat fetiţa, pe nume Madeleine, împreună cu gemenii, frate şi soră, în vârstă de doi ani, în camera lor de hotel, pentru a se duce la un restaurant din interiorul complexului hotelier Praia da Luz din regiunea Algarve (Portugalia).

La întoarcere, nu au mai găsit-o pe Maddie. După dispariţia ei, părinţii au cutreierat Europa pentru a sensibiliza opinia publicului. Au primit sprijin din partea întregii lumi şi a numeroase personalităţi, printre care s-au numărat şi scriitoarea J.K. Rowling şi fotbalistul David Beckham.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite