Paraguay: Preşedintele Fernando Lugo acceptă să demisioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Paraguayului Fernando Lugo a anunţat vineri că acceptă să părăsească puterea după ce a fost oficial demis din funcţie la sfârşitul unei proceduri de câteva ore în Senat.

"Mă supun deciziei Congresului", a declarat Lugo într-un comunicat la Preşedinţie înainte de a părăsi clădirea într-un convoi de maşini spre o destinaţie necunoscută.

Fernando Lugo, ales în 2008, a fost oficial demis din funcţie la sfârşitul unei proceduri de câteva ore în parlamentul dominat de opoziţie, care l-a acuzat de "proastă îndeplinire a atribuţiilor sale" după ciocnirile sângeroase de săptămâna trecută în nord-est între poliţişti şi ţărani fără pământ soldate cu 17 morţi.

Ciocniri violente s-au produs vineri între forţele de ordine şi susţinătorii preşedintelui Lugo la Asuncion în faţa sediului Congresului, unde Senatul a pronunţat destituirea şefului statului, a constatat un jurnalist al AFP.

Anunţul condamnării preşedintelui, după un proces politic de eliberare din funcţie de câteva ore, a provocat furia mai multor mii de susţinători ai săi adunaţi în Piaţa Armelor din capitală. Unii protestatari au atacat forţele de ordine, care au răspuns cu lovituri de bastoane, gaze lacrimogene şi tunuri de apă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite