Papa scrie o scrisoare deschisă pe fondul scandalului sexual - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre scrisoarea deschisă a papei, răscumpărarea pentru care a fost eliberat Sahil Saeed sau acuzaţiile aduse de Pakistan unor americani. Printre alte subiecte, 11 persoane au murit în Nigeria într-un conflict etnic, iar în Uganda au avut loc ciocniri soldate cu morţi.

Papa scrie o scrisoare deschisă pe fondul scandalului sexual. Papa Benedict s-a folosit de sărbătoarea St. Patrick pentru a le cere irlandezilor citirea mesajului cu inima deschisă şi în spiritul credinţei, notează The Guardian. Papa a încercat să reducă furia în creştere din Irlanda din cauza scandalului sexual. Benedict le-a cerut oamenilor să citească o scrisoare deschisă. "Vă cer tuturor să o citiţi pentru voi", a spus acesta. "Sper că va ajuta în procesul de pocăinţă, vindecare şi reînnoire." Declaraţiile papei au venit la câteva ore după predica celei mai importante persoane din biserica irlandeză, care şi-a cerut scuze pentru că a ajutat la acoperirea informaţiilor despre abuzurile asupra minorilor. 

Sahil Saeed a fost eliberat după ce s-a plătit o răscumpărare.
Suma de 110.000 lire sterline a fost plătită drept răscumpărare pentru eliberarea băieţelului britanic răpit în Pakistan, potrivit unor surse din poliţia spaniolă, citate de BBC. A fost dat un telefon din Spania cu instrucţiuni pentru tatăl lui Sahil . Acesta a mers la Manchester, apoi la Paris, unde a fost văzut de poliţie plătind o sump de bani unei persoane în stradă. Ministrul de Interne pakistanez a menţionat că a fost plătită o sumă de bani pentru răscumpărarea băieţelului.

Pakistanul acuză 5 americani de terorism. Cinci tineri din Alexandria, SUA sunt acuzaţi de complot pentru săvârşirea de acte teroriste pe teritoriul Pakistanului şi ar putea să îşi petreacă viaţa în închisoare în cazul în care sunt condamnaţi. Avocatul tinerilor este de părere că "este un caz absolut fals." Cei cinci americani sunt musulmani şi au plecat din Virginia pentru a purta un război sfânt împotriva forţelor americane din Afganistan, potrivit poliţiei pakistaneze, citată de Los Angeles Times.

Violenţe etnice soldate cu 11 morţi în Nigeria. Atacatorii au omorât cel puţin 11 persoane într-o regiune din Nigeria, cunoscută pentru conflictul dintre musulmani şi creştini, potrivit unui oficial, citat de CNN. Musulmanii, unii dintre ei fiind îmbrăcaţi în uniforme militare, au atacat un sat cu persoane predominant creştine. Printre morţi se află femei şi copii. Atacatorii sunt fulani şi au rănit cel puţin 4 persoane, iar alte 2 sunt date dispărute.

Ciocniri mortale în Uganda.
Conflictul a pornit la un cimitir venerat, iar martorii susţin că ofiţerii de poliţie au împuşcat mortal trei protestatari. Violenţa este prezentă în Uganda între membrii guvernului şi membrii regatului tradiţional Buganda, care vor mai multă putere locală, scrie New York Times. Conflictul a început în momentul în care un foc suspect a izbucnit la mormântul Kasubi, construit în 1882 şi convertit apoi în loc pentru înmormântarea persoanelor din familia regală.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite