Papa Benedict al XVI-lea, vizită "de mare curaj" în Libanul zguduit de violențe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizita Papei Benedict al XVI-lea în Liban, prevăzută pentru perioada 14-16 septembrie, este "un act de mare curaj şi de speranţă", crede purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Federico Lombardi, citat de AFP.

Alegerea acestei țări care are o importantă comunitate catolică a fost făcută "înainte ca situaţia din Siria să degenereze într-un conflict deschis şi sângeros", precizează Părintele Lombardi, într-un editorial publicat într-o revistă a Vaticanului.

Primăvara arabă şi situaţia din Siria sporesc necesitatea angajamentului şi a implicării Bisericii alături de comunităţile creştine din regiune.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a menționat că ultimele evoluţii "nu readuc în discuţie călătoria, dar o înscriu într-un context în care problemele identificate cu doi ani în urmă la Sinodul asupra Orientului Mijlociu au devenit şi mai acute”.

Părintele Lombardi a citat exemplul "coabitării între grupurile confesionale şi religioase, dialogul cu islamul şi cu iudaismul, emigrarea creştinilor, libertatea religioasă şi democraţia".

De asemenea, Lombardi şi-a exprimat regretul că "lumea se încăpăţânează să nu-şi dea seama cât de mult tensiunile şi ambiţiile geopolitice globale au consecinţe tragice, în conflictele din Orientul Mijlociu".

În Liban, Papa Benedict al XVI-lea "va lansa un apel la speranţă şi pace pentru întreaga regiune. Să sperăm că va fi auzit", a concluzionat părintele. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite