Papa – pelerinul păcii la ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Benedict al XVI-lea a susţinut ieri un discurs la sediul Naţiunilor Unite din New York, pledând pentru dialogul intercultural şi interconfesional bazat pe respectarea drepturilor

Papa Benedict al XVI-lea a susţinut ieri un discurs la sediul Naţiunilor Unite din New York, pledând pentru dialogul intercultural şi interconfesional bazat pe respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Vizita sa a concis cu aniversarea a 60 de ani de la Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată şi proclamată de ONU pe 10 decembrie 1948. Arhiepiscopul Celestino Migliore, Nunţiul Apostolic al Vaticanului pe lângă Naţiunile Unite, a precizat că Suveranul Pontif împărtăşeşte ideile cuprinse în acest document.

"Anumite valori şi drepturi sunt atât de fundamentale, încât se regăsesc în tradiţiile morale şi filosofice ale diverselor culturi, fiind incontestabile şi nesupuse negocierilor", a precizat Migliore. Liderul lumii catolice urma să prezinte viziunea sa asupra păcii secolului al XXI-lea. "Mult timp, pacea a însemnat limitarea sau sfârşitul conflictelor între state sau conducători.

Astăzi pacea trebuie construită între oameni cu religii, culturi şi civilizaţii distincte, conştienţi de această diversitate şi de drepturile pe care le au", a afimat reprezentantul Sfântului Scaun, la ONU. Joi, Papa s-a întâlnit cu câteva dintre victimele abuzurilor sexuale ale preoţilor catolici din SUA, cărora le-a cerut iertare pentru suferinţele "spirituale" pe care le-au îndurat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite