FOTO -VIDEO Papa este aşteptat cu huiduieli chiar la el acasă, în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Benedict al XVI-lea nu va avea o primire călduroasă mâine, în ţara sa natală. Numeroşi protestatari îşi vor manifesta zgomotos dezaprobarea

Între 22 şi 25 septembrie, Suveranul Pontif (alias Joseph Ratzinger) este aşteptat pentru o vizită de stat în Germania, unde, printre altele, urmează să vorbească în faţa deputaţilor din Bundestag. Numai că nu toţi nemţii privesc cu ochi buni această vizită, astfel că Benedict al XVI-lea va avea parte de manifestări de protest ostile, aşa cum s-a întâmplat şi la Madrid, în august.

Cel puţin 20.000 de persoane vor lua parte la proteste, conform estimărilor poliţiei, fiind vorba în primul rând de reprezentanţi ai minorităţilor sexuale, care îi reproşează lui Benedict al XVI-lea duritatea şi intransigenţa pe care o manifestă faţă de homosexuali, ca şi conservatorismul exagerat în materie de moravuri.

image

Dă click pe imagine pentru fotogalerie!

Însă cele mai multe reproşuri vin din partea credincioşilor „de rând" (catolici şi protestanţi deopotrivă), care-l acuză pe papă că „închide ochii" în privinţa numeroaselor scandaluri de pedofilie ce au zguduit, de-a lungul anilor, Biserica catolică.
Din acest punct de vedere, numeroşi reprezentanţi ai clerului sunt de părere că Biserica catolică are 11 septembrie al său, fiind vorba de data de 28 ianuarie 2010.

În acea zi, unul dintre cele mai mari scandaluri au fost date publicităţii, când ziarele nemţeşti au publicat o scrisoare prin care un prelat iezuit, Klaus Mertes, şi-a cerut scuze tuturor elevilor care au frecventat gimnaziul în anii '70 şi '80. Motivul? Abuzurile sexuale la care fuseseră supuşi foştii şcolari. Iar una dintre cele mai recente poveşti de acest gen s-a petrecut în Irlanda, unde o comisie guvernamentală şi-a publicat recent un raport referitor la violenţele (inclusiv sexuale) suferite de copiii care au frecventat şcoli catolice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite