Papa Benedict al XVI-lea: Posibilităţile răului au sporit şi ne ameninţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu toate marile noastre realizări ne fac liberi, iar posibilităţile răului au sporit şi ne ameninţă, a declarat Papa Benedict al XVI-lea în Duminica Floriilor, în faţa a circa 40.000 de credincioşi, adunaţi în Piaţa San Pietro.

Papa Benedict al XVI-lea, în vârstă de 84 de ani, a condus ceremonia solemnă de Florii, care a început cu o procesiune a cardinalilor, episcopilor, preoţilor şi credincioşilor veniţi cu ramuri de măslin în mână.

Papa şi-a făcut intrarea în Piaţa San Pietro la bordul papamobilului, binecuvântând mulţimea.

Omul a vrut întotdeauna să fie ca Dumnezeu, a realizat foarte multe, dar tehnologia înseamnă doar progres, omul nu poate fi Dumnezeu, a spus Papa, îndemând la reflecţie asupra dezastrelor ce au afectat omenirea.

Nu toate marile noastre realizări ne fac liberi. Şi avem limitele noastre - gândiţi-vă doar la dezastrele din ultimele luni, a afirmat Papa în faţa celor peste 40.000 de credincioşi care au asistat duminică la slujba de Florii.

Omenirea, a spus Sfântul Părinte, a realizat atâtea - putem zbura, putem vedea, auzi şi vorbi de la un capăt la altul al Pămânutului. Şi totuşi, forţa gravitaţiei, care ne trage în jos, este puternică, a spus Papa Benedict al XVI-lea, sugerând că omul va plăti, dacă are cumva impresia că tehnologia îi poate da puterea lui Dumnezeu.

Posibilităţile răului au sporit şi ne ameninţă, a avertizat Sfântul Părinte.

Dacă omul vrea o relaţie cu Dumnezeu, mai întâi trebuie să renunţe la "mândria" de a deveni Dumnezeu, a conchis şeful Bisericii Catolice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite