Panică în avion, pilotul „părea să fi înnebunit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion american care zbura de la New York către Las Vegas a fost deviat marţi spre un aeroport din Texas, din cauza unei „probleme medicale" a comandantului, potrivit companiei aeriene JetBlue, care opera zborul.

Conform CNN, comandantul a ieşit de la toaletă strigând: „Irak, Al-Qaida, terorism, ne vom prăbuşi".„A fost destul de îngrijorător, părea chiar perturbat. Pasagerii au încercat să-l calmeze, dar au fost nevoiţi să-l ţină sub control, iar un grup de pasageri s-a grăbit spre partea din faţă a aparatului pentru a-l imobiliza", a declarat o pasageră, Heidi Karg.

Comandantul „a început să strige lucruri despre Al-Qaida, despre faptul că exista fără îndoială o bombă în avion şi că ne vom prăbuşi", a declarat pentru Globe-News un alt pasager, Gabriel Schonzeit, care era aşezat pe rândul al treilea.

El a spus că pilotul „părea să fi înnebunit". „Ştiam cu toţii, în primele rânduri, că, dacă va reveni în cabină, ne vom prăbuşi", a spus el.
Potrivit Aviaţiei civile americane (FAA), copilotul a început să fie îngrijorat de comportamentul comandantului în cabină.

„Când comandantul a părăsit cabina pentru a merge la toaletă, copilotul a încuiat uşa", a explicat FAA într-un comunicat. „Când comandantul a încercat să intre înapoi în cabină, el a fost blocat de pasageri.

După aterizare, autorităţile locale l-au preluat şi l-au transportat cu ambulanţa pentru a efectua examinări medicale", a adăugat FAA.Un comunicat al JetBlue a evocat, la rândul său, „o problemă medicală" a comandantului. 

"Ştiam cu toţii, în primele rânduri, că dacă va reveni în cabină ne vom prăbuşi."

Gabriel Schonzeit pasager

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite