Panică într-un avion la Moscova, după descoperirea unei găuri într-o aripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasagerii unui Beoing 737 care se pregătea să decoleze, luni, de la Moscova au fost cuprinşi de panică după ce s-a descoperit o gaură într-una dintre aripile aparatului, ceea ce nu a împiedicat pilotul să efectueze zborul, a anunţat miercuri compania rusă Transaero, citată de AFP.

Douăzeci şi şapte de pasageri din totalul de 70 au refuzat să rămână la bordul avionului şi l-au părăsit, furioşi, în timp ce echipajul tocmai anunţa că zborul către Krasnoiarsk (Siberia) va fi efectuat în pofida acestei probleme.

"În timp ce avionul se pregătea să decoleze, un pasager a remarcat că lipseşte o piesă din aripa avionului", a povestit pentru AFP Konstantin Tiurkin, purtătorul de cuvânt al Transaero. Piesa lipsă era o trapă pe una dintre aripi, care oferea acces la reactor.

Pilotul a fost informat dar a anunţat că avionul va decola totuşi, provocând panică în rândul pasagerilor.

"Este un element tehnic (...) a cărui absenţă nu împiedică decolarea avionului, potrivit documentării tehnice a Boeing, a explicat Tiurkin, adăugând că acest lucru nu are "nicio influenţă asupra siguranţei zborului".

Potrivit presei ruse, înainte de a ieşi din avion, pasagerii au fost ameninţaţi de echipaj că va fi anunţată poliţia şi că vor fi arestaţi.

"Acest lucru nu corespunde realităţii", a declarat Tiurkin, afirmând că aceste persoane au putut ieşi din avion şi că li s-a rambursat parţial biletul.

Cotidianul Komsomolskaia Pravda a anunţat că înainte de descoperirea acestei probleme, avionul a încercat să decoleze de două ori, fără succes, ceea ce Tiurkin a dezminţit.

Potrivit purtătorului de cuvânt, decolarea avionului a fost întârziată prima dată deoarece echipajul şi-a dat seama că un bec de semnalizare de la sistemul de climatizare s-a aprins.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite