Panică în Manhattan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Explozia unei conducte de abur în plină zi i-a făcut pe newyorkezi să retrăiască momentele de coşmar de la 11 septembrie Haos şi groază la New York. O conductă de evacuare a

Explozia unei conducte de abur în plină zi i-a făcut pe newyorkezi să retrăiască momentele de coşmar de la 11 septembrie

Haos şi groază la New York. O conductă de evacuare a aburului din subteran a explodat la o oră de vârf - 5.56 p.m. (ora locală) - în dreptul staţiei de metrou Grand Central, din Manhattan. O persoană a fost ucisă şi alte 26 au fost rănite. Aburul gros ca fumul, noroi şi bucăţi de moloz au fost împroşcate în toate direcţiile, rănind trecătorii îngroziţi.

Victima era o persoană în vârstă care a făcut stop cardiac din cauza spaimei. În urma puternicei deflagraţii, în intersecţia dintre Bulevardul Lexington şi Strada 41 s-a căscat un crater cu diametrul de şase metri. Explozia violentă i-a făcut pe newyorkezi să retrăiască momentele dramatice din 11 septembrie 2001. Sute de oameni au rupt-o la fugă, convinşi că Manhattanul este din nou ţinta unui atac terorist.

Zgomotul asurzitor, provocat de aburi, care a durat mai mult de 10 minute, şi pământul, care s-a cutremurat, au sporit şi mai mult panica. Autorităţile au pus accidentul pe seama vechimii sistemului de canalizare newyorkez, care datează din 1924. Se pare că explozia a fost provocată de un jet de apă rece care a pătruns în conducta de apă fierbinte.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite