Pană de curent în SUA şi Mexic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 10 milioane de locuitori din SUA şi Mexic au fost privaţi de electricitate, astăzi, a anunţat Comisia Federală Mexicană de Electricitate..

Oraşele mexicane Tijuana, Ensenada, Tecate, San Luis Río Colorado, precum şi cel american San Diego şi partea de sud a Los Angelesului au fost afectate de pana de curent. Numărul de zboruri de pe aeroportul internaţional Tijuana a fost redus cu 90%, iar armata şi poliţia patrulează pe străzile din oraşele mexicane afectate.

Compania San Diego Gas & Electric (SDGE) a afirmat că un incident în reţeaua dintre Arizona şi California a provocat pana de electricitate, care afectează de asemenea zone din nordul Mexicului. „La ora actuală, 1,4 milioane dintre clienţii noştri sunt privaţi de electricitate", a anunţat societatea, prin intermediul contului său de Twitter.

Pana a provocat haos în traficul din mai multe oraşe şi a dus la închiderea a două reactoare nucleare din California. Oficialii anchetează în prezent cauza incidentului, dar ipoteza unui atac terorist a fost repinsă.

Sudul statului California este afectat de un val de căldură, care a antrenat o utilizare neobişnuit de mare a aparatelor de aer condiţionat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite