Pământenii aleg noile 7 minuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piramidele din Egipt, singurele "supravieţuitoare" ale topului antichităţii, au fost plasate şi în noul clasament, din oficiu. Compania elveţiană "New Open World Corporation" a anunţat

Piramidele din Egipt, singurele "supravieţuitoare" ale topului antichităţii, au fost plasate şi în noul clasament, din oficiu.

Compania elveţiană "New Open World Corporation" a anunţat că va prezenta lista cu noile şapte minuni ale lumii chiar în ziua de 7 iulie, anul acesta. Cifrele acestei date (07/07/07) au profunde semnificaţii spirituale şi sunt în legătură directă cu numărul de locuri din noul top, care a fost votat de peste 60 milioane de pământeni.

Ideea de a realiza un nou clasament al minunilor arhitecturale realizate de om îi aparţine elveţianului Bernard Weber, care a propus în anul 2000 stabilirea unui alt top, astfel încât turiştii să aibă ce vizita atunci când se deplasează la faţa locului. UNESCO s-a disociat de campania lansată atunci de compania omului de afaceri elveţian, care a propus votarea pe internet a noului clasament. Dar, în ciuda faptului că organizaţiile internaţionale nu au agreat ideea realizării unui nou clasament, votarea a avut totuşi loc, pe parcursul a exact şapte ani, iar la desemnarea minunilor au participat oameni de pe toate meridianele lumii.

În martie 2007, organizatorii au anunţat care sunt primele 20 de minuni ale lumii şi au anunţat un ultim tur de scrutin, pentru a reduce topul la numai şapte. Infografia alăturată prezintă aceste 20 de nominalizări, în ordinea voturilor obţinute. Ieri, la închiderea ediţiei, agenţiile de presă estimau că topul final nu va fi mult diferit de cel din martie, dar până la anunţul oficial nu putem spune decât că, pe primul loc, din oficiu, se află piramidele egiptene din Ghiza, care au făcut parte şi din topul celor şapte minuni ale lumii antice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite