Palestinienii, deranjaţi de declaraţiile lui Romney

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negociatorul palestinian Saeb Erakat a criticat dur afirmaţiile candidatului republican la preşedinţa Statelor Unite, Mitt Romney, care a prezentat Ierusalimul drept „capitala Israelului", transmite AFP.

Erakat a afirmat că „declaraţiile lui Romney aduc atingere intereselor americane în regiune, păcii, securităţii şi stabilităţii. Chiar dacă aceste declaraţii se înscriu în cadrul campaniei sale electorale, ele sunt inacceptabile şi le respingem total". „Romney recompensează ocupaţia (israeliană) a coloniilor, extremismul în regiune, cu asemenea afirmaţii", a dăugat Erakat. Statele Unite nu recunosc oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului. Ambasada americană, ca şi cele ale altor state reprezentate în Israel se află la Tel-Aviv.

„Ierusalimul de Est este sub ocupaţie, iar soluţia înfiinţării a două state este sprijinită de lumea întreagă, inclusiv Statele Unite şi majoritatea poporului israelian, cu Ierusalimul de Est drept capitală a Palestinei şi Ierusalimul de Vest capitală a Israelului", a adăugat Erakat. „Nu putem avea o soluţie prin înfiinţarea a două state fără ca Ierusalimul de Est să fie capitala Palestinei", a spus acesta.

Felicitări de la Netanyahu

De cealaltă parte, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, l-a felicitat pe Romney în cadrul unui dineu oferit în cinstea candidatului republican. „După cum aţi spus şi dumneavoastră, Ierusalimul este capitala Israelului şi Ierusalimul va fi întotdeauna capitala Israelului", a afirmat Netanyahu. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite