Pakistan refuză cooperarea cu India şi se declară gata de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pakistanul refuză să predea Indiei islamiştii suspectaţi că ar fi fost implicaţi în atacurile de la Bombay şi a avertizat că este pregătit să facă faţă unui nou război, dacă Islamabadul decide o acţiune militară pe teritoriul său, chiar şi vizând tabere islamiste, relatează AFP, preluat de NewsIn.

"Nu vrem război, dar suntem complet pregătiţi pentru cazul în care ne va fi impus", a avertizat ministrul pakistanez de externe, Shah Mehmood Qureshi. "Nu ne uităm responsabilităţile de a ne apăra pământul", a adăugat acesta, potrivit căruia  "acesta este un mesaj clar: suntem în favoarea prieteniei, preţuim pacea şi vrem stabilitate în regiune, dar aceste lucruri nu trebuie interpretate drept un semn de slăbiciune".

Supuse unei presiuni imense din partea Indiei şi în special a Statelor Unite ale Americii, autorităţile pakistaneze au arestat 16 persoane apropiate sau cu legături directe cu gruparea pakistaneză interzisă Lashkar-e-Taiba, acuzată că ar fi organizat şi comis atacurile coordonate de la Bombay, care au durat aproape trei zile şi s-au soldat cu 163 de morţi.

Printre arestaţi se numără, potrivit Indiei, şi unul dintre presupuşii organizatori ai atentatelor, Zaki-ur-Rehman Lakhvi. "Aceste arestări au loc în cadrul propriei noastre anchete. Chiar dacă acuzaţiile (indiene - n.red.) la adresa lor sunt demonstrate, nu îi vom preda Indiei", a declarat ministrul pakistanez de externe. "Îi vom judeca noi, în baza legii pakistaneze", a adăugat oficialul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite