Cel puţin 13 morți într-un nou atentat comis în Pakistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa şi aproximativ 30 au fost rănite, astăzi, de explozia unei bombe într-o staţie de autobuz în Peshawar, nord-vestul Pakistanului, conform unor surse medicale, citate de AFP.

Atacul nu a fost revendicat, dar talibanii pakistanezi şi militanţii aliaţi cu Al-Qaida au decretat în 2007 jihadul faţă de Islamabad din cauza alianţei sale cu Washingtonul. Ei sunt, din acel moment, principalii responsabili ai unui val de atentate soldate cu moartea a aproximativ 5.000 de persoane în patru ani şi jumătate, notează Mediafax.

„Bilanţul atentatului a ajuns la 13 morţi şi 35 de răniţi", a declarat şeful poliţiei din Peshawar, Imtiaz Altaf. Un bilanţ anterior indica 12 persoane ucise.

Conform lui Shafqat Malik, şeful echipei de dezamorsare a bombelor a poliţiei din Peshawar, bomba avea în compoziţie „cel puţin 45 de kilograme de explozibil".

„Două dintre persoanele decedate sunt copii", a menţionat Tahir Ayub, un ofiţer de poliţie aflat la faţa locului, precizând că maşina capcană era parcată în mijlocul mai multor staţii de autobuz.

„Am adus cadavrele a zece persoane şi 30 dintre persoanele rănite", a declarat telefonic doctorul Rahim Jan, angajat al principalului spital din acest oraş. „Câteva dintre corpuri erau atât de arse încât identificarea lor nu a fost posibilă", a adăugat acesta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite