Ouă şi roşii pentru Silvio Berlusconi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italienii par să nu-l mai agreeze deloc pe premierul Silvio Berlusconi. Dezaprobarea faţă de politica acestuia, faţă de nepopularele măsuri de austeritate şi de „strângere a curelei“ se manifestă făţiş în cele mai diverse feluri.

Recent, sediul Camerei Deputaţilor a fost „atacat" cu roşii, ouă şi petarde tocmai în timp ce „Il Cavaliere" ţinea un discurs despre „aceleaşi subiecte, cum ar fi diplomaţia italiană", după cum a notat ironic publicaţia „Il Fatto Quotidiano".

Protestatarii adunaţi în Piaţa Montecitorio (lângă sediul Camerei inferioare) au aruncat cu fumigene, cu ouă, cu fructe stricate, manifestându-şi nemulţumirea faţă de starea sistemului educaţional şi cerând, din nou, demisia lui Berlusconi. Aceştia nu par să se împace cu ideea că premierul mai poate rămâne încă doi ani la cârma Guvernului.

Nepăsare guvernamentală

Dar Berlusconi nu se sinchiseşte prea mult de indignarea conaţionalilor săi şi reaminteşte, cu orice ocazie, că deţine „o majoritate unită" şi că va rămâne la putere până la sfârşitul mandatului, adică până în 2013. Nu la fel de convinşi îi sunt aliaţii din Liga Nordului, care au început să-i tempereze entuziasmul şi să-i ceară „fapte, nu vorbe". Berlusconi a obţinut recent un important vot de încredere datorită susţinerii politice a formaţiunii populiste Liga Nordului. Este al 44-lea vot de încredere de la formarea Cabinetului său, în mai 2008. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite