Osama bin Laden a fost ucis/ Ce spun foştii preşedinţi americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foştii preşedinţi americani George W. Bush şi Bill Clinton salută reuşita lui Obama care după mai bine de zece ani de luptă împotriva terorismului l-a ucis pe liderul al-Qaeda, Osama bin Laden, direct responsabil pentru atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA.

Fostul preşedinte american, George W. Bush, a salutat anunţul privind uciderea lui Ossama bin Laden, pe care a calificat-o drept „o victorie pentru America", la aproape 10 ani de la antentate de la 11 septembrie 2011. Intr-o declaraţie scrisă adresată presei, Bush a precizat că preşedintele Barack Obama l-a apelat telefonic in cursul serii, pentru a-l anunţa vestea, relatează Le Monde.

„Este un câştig capital şi o victorie pentru America, pentru popoarele doritoare de pace şi pentru toţi cei care au pierdut rude şi prieteni in atentatele de la 11 septembrie 2011", a declarat Bush, care a angajat SUA in invadarea Afganistanului pentru a-l captura pe liderul Al-Qaeda la numai o lună de la comiterea atentatelor de la World Trade Center şi de la Pentagon. „Lupa contra terorismului continuă, dar in această ţară America a trimis un mesaj fără echivoc: va fi făcută dreptate, oricât timp va lua asta", a declarat fostul preşedinte.

Un alt fost preşedinte al Statelor Unite, Bill Clinton, a salutat şi el faptul că, după mai bine de zece ani, Bin Laden şi-a primit pedeapsa pentru crimele sale."Este un moment de o importanţă profundă pentru toţi oamenii din lume care doresc să clădească un viitor comun de pace, libertate şi cooperare pentru copiii noştri".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite