Osama bin Laden a vrut să îl asasineze pe Barack Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii americani analizează peste un milion de pagini de date colectate din locuinţa în care a fost ucis Osama bin Laden şi susţin că au aflat în ultimele zece zile cât nu au aflat în zece ani.

Printre lucrurile descoperite se numără şi faptul că liderul al-Qaeda căuta o cale prin care să-l ucidă pe liderul de la Casa Albă, dezvăluie Abc News

Informaţii scrise de însuşi bin Laden indică faptul că le-a cerut susţinătorilor lui să-l asasineze pe Obama şi să găsească o modalitate de a perturba alegerile americane din 2012.  În notiţele sale, bin Laden calcula până şi câţi americani ar putea omorî cu atacurile sale teroriste.

"Aş putea spune că bin Laden a luat-o foarte personal dacă s-a gândit să-l omoare pe preşedinte, despre care crede că a încălcat credinţa musulmană. Avea o obsesie în a-l omorî pe preşedinte", a declarat Brad Garrett, fost membru FBI.

În plus, din imaginile publicate cu Osama bin Laden uitându-se la televizor în camera sa, reiese că de câte ori apărea Obama pe ecran, liderul al-Qaeda schimba rapid programul.

Între timp, un atac comis ca răzbunare pentru moartea lui bin Laden, a provocat decesul a 80 de persoane în faţa unei baze militare pakistaneze. Mai mult, preşedintele american Barack Obama a declarat că ameninţările pe care bunica lui vitregă, în vârstă de 88 de ani, le-a primit din partea unei filiale a reţelei al-Qaeda, sunt atent monitorizate.

"Nu este nicio îndoială că în rândul membrilor al-Qaeda există dorinţa de răzbunare atunci când vine vorba de americani, iar ăsta este un lucru asupra căruia trebuie să fim vigilenţi", a declarat Obama.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite