Osama Bin Laden a fost ucis/Informaţiile despre el au fost obţinute de la terorişti interogaţi în centre CIA din România şi Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Informaţiile care au condus la uciderea liderului reţelei teroriste, Osama bin Laden, au fost obţinute de la membrii al-Qaida interogaţi în închisori secrete ale CIA din România şi Polonia, anunţa CBS News.

Complexul din Pakistan în care a fost ucis Osama bin Laden a fost descoperit, în august, de către oficialii din serviciile de informaţii, în timp ce monitorizau un mesager, pe care CIA îl căuta de mai mulţi ani.

Potrivit unor oficiali, citaţi de CBS News, interogatorii CIA din închisori secrete aflate în străinătate au obţinut primele informaţii despre el.

Conform unor foşti şi actuali oficiali americani, Khaled Sheikh Mohammed, organizatorul atentatelor de la 11 septembrie 2001, a fost cel care a furnizat numele mesagerului. CIA a obţinut informaţii similare de la succesorul lui Mohammed, Abu Faraj al-Libi. Ambii au fost supuşi unor tehnici dure de interogare în închisori secrete ale CIA din România şi Polonia, potrivit CBS News.

Deţinuţii le-au spus interogatorilor că Osama ben Laden avea atâta încredere în acest mesager, încât ar putea locui cu el.

FOTO Osama bin Laden este pictat printre sfinţi, călare pe un avion, într-o biserică din Timişoara. Vezi cum au fost sfidate canoanele pentru a-l păstra în capelă

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite