Osama Bin Laden a fost ucis/Moartea sa ridică semne de întrebare în legătură cu războiul din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oponenţii războiului din Afganistan spun că moartea lui Osama Bin Laden marchează un punct de cotitură în care Barack Obama ra trebui să aducă trupele acasă, însă preşedintele american aminteşte poporului că războiul încă nu s-a încheiat.

Obama, precum şi majoritatea celorlalţi lideri politici, a recunoscut că moartea lui bin Laden marchează o victorie importantă în lupta împotriva Al Qaida, însă preşedintele american ei insista că lupta nu s-a terminat. Rămâne de văzut modul în care administraţia va schimba mersul lucrurilor în Afganistan, unde reducerile de trupe au fost programate să înceapă în luna iulie.

Scopul unui război de 10 ani a fost atins - capturarea lui Bin Laden şi oprirea Al Qaida. O organizaţie a postat o petiţie pe site-ul său şi a început deja să strângă semnături pentru aducerea militarilor acasă, dat fiind faptul ca Osama Bin Laden este mort.

Într-adevăr, în urma unor interviuri cu soldaţii şi familiile acestora, părerea majoritară este că prinderea lui bin Laden a fost considerat un motiv important pentru război.

"Acesta este motivul pentru care fiul meu a fost acolo. A fost un motiv foarte important," a declarat Del Warren din Long Beach, California, al cărei fiu de 28 de ani a fost ucis în Afganistan.

"Acesta nu ar trebui să fie văzută ca o misiune îndeplinită. Acesta este mult mai importantă decât un singur om. Este extrem de important pentru Statele Unite, NATO şi Afganistan să continue operaţiunea.", a declarat fostul ministru de interne afgan, Hanif Atmar.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite