Osama Bin Laden a fost ucis/Obama a monitorizat asasinarea teroristului în timp real

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele SUA Barack Obama şi membrii echipei sale de securitate naţională au monitorizat în timp real atacul împotriva lui Osama bin Laden.

"Au fost probabil momentele cele mai pline de anxietate din vieţile celor care au fost prezenţi ieri aici", a declarat  consilier de combatere a terorismului de la Casa Albă, John Brennan. "Minutele treceau ca zilele iar preşedintele era foarte îngrijorat de securitatea personalului nostru", a mai spus aceasta.

John Brennan a mai afirmat că preşedintele şi echipa sa au monitorizat succesiunea evenimentelor de la începutul operaţiunii până la finalizarea acesteia. Ofiţerii CIA şi Navy Seals au avut nevoie de 40 de minute să-l ucidă pe Osama bin Laden în rezidenţa sa din Abbottabad.

Consilierul a mai spus că preşedintele şi echipa sa au avut vizibilitate în timp real în evoluţia operaţiunii, însă nu a făcut niciun fel de precizare privind tehnologia folosită.

"A fost foarte multă tensiune, multe persoane îşi ţineau respiraţia iar liniştea domnea în cameră, pe parcus ce se desfăşura operaţiunea. Şi când în cele din urmă am fost informaţi că acei indivizi care s-au infiltrat în rezidenţă au găsit un individ despre care credeau că era bin Laden, am oftat toţi de uşurare că informaţiile noastre au fost corecte", a conchis John Brennan.

FOTO Osama bin Laden este pictat printre sfinţi, călare pe un avion, într-o biserică din Timişoara. Vezi cum au fost sfidate canoanele pentru a-l păstra în capelă

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite