Orchestra din New York, invitată la Phenian!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filarmonica din New York a primit o invitaţie mai puţin obişnuită. Artiştii sunt aşteptaţi să susţină concerte într-o ţară în care faimoasa orchestră n-a mai pus piciorul niciodată

Filarmonica din New York a primit o invitaţie mai puţin obişnuită. Artiştii sunt aşteptaţi să susţină concerte într-o ţară în care faimoasa orchestră n-a mai pus piciorul niciodată până acum - Coreea de Nord.
Filarmonica a primit recent o scrisoare din partea ministrului culturii nord-coreean, prin care era invitată să susţină un concert în capitala Phenian. "Nu ne aşteptam la o asemenea invitaţie", a declarat Eric Latzky, purtătorul de cuvânt al filarmonicii.

Cunoscuta orchestră din New York a susţinut spectacole în Coreea de Sud şi în alte ţări asiatice, însă invitaţia în comunista Coree este o premieră. Latzky spune că filarmonica nu se va deplasa în Coreea de Nord "fără întreaga cooperare din partea guvernului american".

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Sean McCormack, a declarat că "oficialii de la filarmonică sunt liberi să decidă" dacă vor să susţină spectacolul la Phenian sau nu. Întrebat de reporterii americani dacă o astfel de iniţiativă ar veni în sprijinul relaţiilor americano-nord-coreene, McCormack a răspuns că "eforturile SUA se concentrează asupra dialogului care vizează dezarmarea nucleară".

Latzky a precizat că invitaţia nu stabileşte un anume interval de timp în care să aibă loc spectacolul şi că membrii filarmonicii vor lua în calcul invitaţia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite