Orban îşi apără decizia de la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viktor Orban a avut o ieşire dură, considerată „nesportivă" de presa ungară, faţă de criticile opoziţiei cu privire la atitudinea pe care a adoptat-o la reuniunea UE de la Bruxelles.

În timpul dezbaterilor parlamentare, unde a prezentat rezultatele reuniunii din capitala Belgiei, socialiştii l-au criticat deoarece a ezitat în ceea ce priveşte aderarea Ungariei la măsurile bugetare mai severe ale Uniunii.

Jobbik l-a acuzat că a acceptat criteriile UE. Premierul a considerat că opoziţia „îl atacă pe la spate", că vrea să împingă ţara într-o aventură, i-a considerat iresponsabili şi că vorbesc fără să ştie ce fel de documente vor trebui semnate. Înainte de a pleca la reuniune, a spus Orban, el a fost mandatat de toate partidele să nu semneze nimic şi i-a informat pe reprezentanţii partidelor care sunt proiectele guvernului.

„Ne-am înţeles şi cu prima ocazie când v-aţi dat seama că aveţi posibilitatea să mă ironizaţi, aţi exploatat situaţia, fără să ţineţi cont de interesele ţării. Ce fel de treabă este asta?" a întrebat retoric Orban, într-o confruntare, considerată cea mai dură de la funcţionarea noului parlament.

El a mai spus că nu există deocamdată documente care să fie cunoscute sau semnate. În replică, reprezentanţi ai opoziţiei au arătat că, la întâlnirea dinaintea reuniunii UE, Orban i-a informat superficial despre intenţiile şi proiectele guvernului, iar afirmaţia privind inexistenţa documentelor este falsă, căci premierul a citat, chiar în timpul dezbaterilor parlamentare, din aceste documente.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite