Oraşul italian Napoli se confruntă din nou cu o criză a gunoaielor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de manifestanţi a incendiat patru autobuze în noaptea de joi spre vineri, în apropiere de Napoli, pentru a protesta faţă de redeschiderea unei gropi de gunoi, în condiţiile în care

Un grup de manifestanţi a incendiat patru autobuze în noaptea de joi spre vineri, în apropiere de Napoli, pentru a protesta faţă de redeschiderea unei gropi de gunoi, în condiţiile în care tone de deşeuri au reînceput să se adune în oraş şi împrejurimi.

Manifestanţii folosiseră anterior cele patru autobuze ale companiei napolitane pentru a bloca intrarea depozitului de deşeuri situat la est de Napoli, la Pianura, potrivit AFP. Autorităţile locale intenţionau să redeschidă săptămâna viitoare depozitul închis în 1996, în pofida opoziţiei localnicilor, deoarece se confruntă cu o criză a deşeurilor.

Pe de altă parte, pompierii au continuat să intervină pentru a stinge incendiile aprinse de localnici pentru a arde gunoaiele. Începând de joi seară, ei au avut peste 40 de intervenţii cu acest scop. În jur de 2.000 de tone de gunoi s-au acumulat pe străzile oraşului Napoli şi în împrejurimi în ultimele zile, în special din cauza funcţionării inadecvate a centrelor de tratare, problemă nerezolvată din 1994 până în prezent.

Multe dintre centrele de reciclare au fost închise de justiţie pentru că fuseseră infiltrate de Camorra, mafia locală. În mai 2007, circa 15.000 de tone de gunoi se strânseseră în trei săptămâni în provincia Napoli, dintre care aproape 3.000 numai în oraşul cu acelaşi nume.

În iunie, Comisia Europeană a demarat o procedură de sancţionare împotriva Italiei, din cauza acumulării periculoase a mii de tone de deşeuri în regiunea Napoli şi a adresat un prim avertisment scris Romei. Bruxelles-ul a apreciat că situaţia din regiune constituie o "încălcare a legislaţiei comunitare în domeniul deşeurilor". (Viorica Marin)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite