Opt eleve arse de vii în vestul Kenyei, într-un incendiu la un internat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt eleve kenyene au ars de vii în noaptea de miercuri spre joi într-un incendiu izbucnit în dormitorul internatului în care erau cazate, aparţinând unei şcoli primare private din vestul Kenyei, a anunţat, joi, poliţia.

"Am pierdut opt copii. Vom investiga cauzele incendiului" care s-a declanşat în timp ce fetele dormeau, miercuri, către ora locală 21.00 (21.00, ora României), la Homa Bay, la aproximativ 260 de kilometri vest de Nairobi, a declarat pentru AFP, şeful poliţiei locale, Kennedy Wabuoba.

Potrivit poliţiei, cele opt fete erau singure în dormitor în timpul incendiului.

Un oficial din cadrul Crucii Roşii, John Roche, a declarat că salvatori din cadrul organizaţiei au ajutat la scoaterea cadavrelor carbonizate dintre dărâmături şi le-au transportat la morgă.

Premierul kenyan Raila Odinga a solicitat "un raport complet" asupra tragediei.

În martie 2001, aproximativ 60 de adolescenţi au pierit într-un incendiu de natură criminală la dormitorul în care se aflau, ale cărui uşi erau încuiate, în apropiere de Machakos (la aproximativ 60 de kilometri sud-est de Nairobi). Şeful statului din acea perioadă, Daniel arap Moi, a acuzat "neglijenţa în majoritatea internatelor, în care nu sunt prevăzute ieşiri în caz de urgenţă".

Pe 26 martie 1998, un incendiu a distrus un dormitor dintr-un internat de fete la Bombolulu, în apropiere de oraşul portuar Mombasa, soldat cu 22 de morţi şi 80 de răniţi în rândul elevelor, amintește Mediafax.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite