Opoziţia armeană cheamă la o "revoluţie portocalie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puterea de la Erevan câştigă şi actualele alegeri legislative, pe care opoziţia le califică drept "cele mai rele posibil", şi solicită populaţiei demonstraţii de masă în

Puterea de la Erevan câştigă şi actualele alegeri legislative, pe care opoziţia le califică drept "cele mai rele posibil", şi solicită populaţiei demonstraţii de masă în capitală.

Sâmbătă a avut loc în Armenia cel de-al patrulea scrutin parlamentar de la obţinerea independenţei, în 1991. Rezultatele parţiale arătau, ieri, că Partidul Republican, al premierului Serj Sarksian, conduce detaşat. Urmau Partidul Armeniei Prospere, proguvernamental, şi Federaţia Revoluţionarilor Armeni, fost membru al coaliţiei la putere.

Partidul Ţării Guvernate de Lege şi Partidul Moştenirii, de opoziţie, se aflau mult la urmă. "Unele partide proguvernamentale au mituit cu 4.000-20.000 drame (11-56 dolari) chiar în faţa secţiilor de votare", a reclamat Tigran Mcrtcian, din partea opoziţiei.

Autorităţile au anunţat că nu vor tolera tulburări sociale - precum cele care au urmat ultimelor alegeri contesate, când manifestanţii au fost împrăştiaţi de poliţie.

Monitorii internaţionali au situat alegerile din 2003 departe de standardele democratice - iar statele occidentale au avertizat Armenia cu repercusiuni serioase dacă nu-şi îmbunătăţeşte performanţele electorale, cu referire la cele 200 milioane de dolari ajutoare din SUA şi la strângerea legăturilor cu UE.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite