Opoziţia din Georgia se uneşte pentru a-l demite pe Şaakaşvili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opozanţii preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili şi-au luat angajamentul să se unească pentru prima dată şi să obţină susţinerea publică necesară pentru a-l îndepărta atât pe

Opozanţii preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili şi-au luat angajamentul să se unească pentru prima dată şi să obţină susţinerea publică necesară pentru a-l îndepărta atât pe şeful statului, cât şi guvernul său, transmite Reuters Ei îl acuză pe prooccidentalul Saakaşvili - un aliat fidel al Statelor Unite - că ar conduce un guvern corupt şi că ar fi complotat pentru a-şi ucide opozanţii, afirmaţii pe care preşedintele le-a respins.

"Diferendele ideologice nu mai contează atunci când ai de-a face cu un criminal", a declarat Tina Hidaşeli, unul dintre liderii uneia dintre cele mai mari formaţiuni de opoziţie, Partidul Republican.

"Vom avea succes. Îi pot vedea deja viitorul lui Saakaşvili în închisoare", a adăugat el.Mişcarea Poporului Unit cuprinde principalele opt partide de opoziţie din Georgia şi reprezintă cea mai importantă provocare pentru Saakaşvili de când a ajuns la guvernare, după revoluţia din 2003 din fosta republică sovietică Georgia. Mişcarea plănuieşte o serie de proteste de stradă şi de reuniuni în următoarele săptămâni în Georgia pentru a cere convocarea de alegeri parlamentare în luna aprilie.

"Nu a existat o grupare unificată de opoziţie până acum", a spus Hidaşeli. "Sunt convinsă că popularitatea partidului de la guvernare este aproape inexistentă", a adăugat ea. Politicianul a precizat că opoziţia este pregătită pentru eventuale probleme şi că unii membri ai mişcării au primit în ultimele zile telefoane anonime de ameninţare.

Unificarea opoziţiei georgiene intervine după cea mai mare demonstraţie de după revoluţia din 2003, care a avut loc vineri şi la care au participat aproximativ 15.000 de persoane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite